Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Εικαστικά!

ημέρα 22η



η ώρα των εικαστικών

η κυρία, λέει:


Γκούσταβ Κλίμτ
Ο Γκούσταβ Κλιμτ ήταν Αυστριακός ζωγράφος και γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια το 1862 κοντά στη Βιέννη. Είχε σημαντική συμβολή στη διεθνή αναγνώριση της αυστριακής τέχνης και υπήρξε από τους πρώτους που κατάφεραν να συνδυάσουν την εικονιστική με την αφηρημένη ζωγραφική. 
Οι γυναίκες ήταν το αγαπημένο του θέμα.
 Όταν υπάρχουν άντρες, τα πρόσωπά τους είναι συχνά καλυμμένα ή κρυμμένα αλλά συνήθως απουσιάζουν από τα έργα του.
Το ύφος του Κλιμτ υπήρξε ξεχωριστό και καινοτόμο, συνδυάζοντας στοιχεία του συμβολισμού και της Αρ Νουβό, με επιρροές από την αρχαία ελληνική, μυκηναϊκή και αιγυπτιακή αγγειογραφία, ενώ συχνά θεωρήθηκε προκλητικό για την εποχή του και υπέστη σκληρή κριτική ή αποδοκιμασία.
Βασικό χαρακτηριστικό που συναντάται σε αρκετά έργα του ίδιου, είναι το φόντο διακοσμημένο με πολλά σχήματα και λεπτομέρειες, συχνά με φύλλα χρυσού και αργύρου.


"το φιλί"


Στο «Φιλί», το γνωστότερο έργο του, ένας άντρας σκύβει πάνω από μια
 γυναίκα και τη φιλά στο μάγουλο. Εκείνη, με το κεφάλι σε αφύσικα ορθή γωνία, μοιάζει λιωμένη στα χέρια του. Είναι κι οι δύο ντυμένοι στα χρυσά και γονατίζουν στο καλυμμένο με άνθη έδαφος.


ΑΣΚΗΣΗ:



Δοκιμάστε να φτιάξετε πολλά διαφορετικά μοτίβα, όπως φαίνεται στα παρακάτω παραδείγματα!




Έπειτα σχεδίασε με τον δικό σου τρόπο τον παρακάτω πίνακα του Κλίμτ, βασισμένος- ή στα μοτίβα που ήδη έχεις φτιάξει αλλά και σε άλλα δικά σου σχέδια και σχήματα.



Ξεκινάς σχεδιάζοντας με ένα μολύβι την συνέχεια της εικόνας




  όπως εσύ θέλεις και έπειτα βάζεις τα διάφορα μοτίβα όπως φαίνεται στην τελευταία εικόνα:



Όταν τελειώσεις τη σχεδίαση με το μολύβι, προσθέτεις τα χρώματα της αρεσκείας σου (Εγώ θα το έκανα με λαδοπαστέλ, εσύ μπορείς και με ξυλομπογιές, μαρκαδόρους ή νερομπογιές).

Ανέβασε στο μάθημα το τελικό σου έργο να το θαυμάσουν οι συμμαθητές σου!

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ! 


θα με βρείτε και στη διεύθυνση:


 και εδώ:

  
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου