Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Μια συγγραφέας στο σχολείο μας!!!

 Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι μια ετήσια εορτή που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. 

Σκοπός αυτής της ημέρας είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά να διαβάζουν και να εκτιμούν τα βιβλία. Επίσης, αυτή η ημέρα τιμά την αξία των παιδικών βιβλίων και του ρόλου που έχουν στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των παιδιών.

Φέτος, στο Σχολείο μας, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στην επίτευξη αυτού του σκοπού, προσκαλέσαμε και είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κυρία Θάλεια Αντωνιάδη.

Τα παιδιά όλων των τάξεων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συγγραφέα και να μάθουν για το πώς εμπνέεται και ποια μηνύματα προσπαθεί να "περάσει" στους αναγνώστες της.

 
Μίλησαν αναλυτικά για τα βιβλία της, που είχαν μελετήσει τις προηγούμενες ημέρες με τις/τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις τους, διατύπωσαν ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση και παρουσίασαν τις ζωγραφιές που τους ενέπνευσαν τα διηγήματα που διάβασαν.





Αποχαιρετώντας την κυρία Θάλεια, τα παιδιά την ευχαρίστησαν για την ωραία εμπειρία που τους πρόσφερε και την δήλωσαν πως περιμένουν με ανυπομονησία την έκδοση της τελευταίας της δημιουργίας που έχει τον προκλητικό τίτλο, "Το Ιαματικό Ψυχοβότανο".


Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Αντωνιάδη που με την παρουσία της μας πρόσφερε τη χαρά να μιλήσουμε και να κατανοήσουμε το τρόπο που σκέφτεται μια συγγραφέας και, ιδιαίτερα την κυρία Δέσποινα Φλεβάρη που οργάνωσε και συντόνισε όλη αυτή την ωραία δράση, αλλά και τους εκπαιδευτικούς όλων των τάξεων του Σχολείου μας, για τη συμμετοχή και την προσφορά τους.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου