Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Οδοιπορικό στο Ναύπλιο της Παλιγγενεσίας, για τη ΣΤ΄ τάξη

Την προηγούμενη Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Οδοιπορικό στο Ναύπλιο της Παλιγγενεσίας", που υλοποιείται από την Εθνική Πινακοθήκη, Παράρτημα Ναυπλίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Βασιλείου Παπαντωνίου.

Με την καθοδήγηση της μουσειοπαιδαγωγού κυρίας Κασσιανής Πλατή, ξεκινήσαμε από το κτήριο της Πινακοθήκης, όπου θαυμάσαμε τους πίνακες του Αγώνα.
Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε σε μερικά από τα πολλά ιστορικά σημεία της πόλης μας, κάνοντας στάση στο πάρκο Κολοκοτρώνη, στην Πύλη της ξηράς και στο Μέγαρο των Δικαστηρίων, όπου αναφερθήκαμε σε σημαντικές στιγμές της Επανάστασης κατά των Τούρκων.
Τέλος καταλήξαμε στο Μουσείο του Ιδρύματος Β. Παπαντωνίου, όπου απολαύσαμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ενδυμασίες που εκτίθενται στις προθήκες του.
Ήταν μια κουραστική, αλλά αρκετά ενδιαφέρουσα ημέρα, που ολοκληρώθηκε με μια μικρή επίσκεψη στην παιδική χαρά, ως ανταμοιβή των μαθητών και μαθητριών μας για την εξαιρετική τους παρουσία σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου