Κυριακή 5 Απριλίου 2020

σκέψεις, ιδέες και προτάσεις

ημέρα 25η


Αγαπημένοι μας μαθητές,

Ξεκινάμε με πληροφορίες:
Ο παρακάτω κόμβος είναι του Υπουργείου Παιδείας και είναι αφιερωμένος στην εκπαίδευση από απόσταση  https://mathainoumestospiti.gr/
Έχει πάρα πολλά, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, εξηγεί και ερμηνεύει τις καινούριες έννοιες ασύγχρονη και σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση κλπ.
Κρατήστε τον κόμβο για μελλοντικές πληροφορίες.
Αν καταλαβαίνω καλά, μπορεί να νιώθετε κουρασμένοι και ξεκούραστοι, μπορεί να νιώθετε κλειστοί και ανήσυχοι, μπορεί να κάνετε κάθε μέρα τα ίδια και να νιώθετε βαρεμάρα. Μπορείτε να νιώθετε όπως θέλετε! 
Θέλω να ξέρετε όμως ότι το σχολείο μας, όπως χαρακτηρίστηκε από  κάποια παιδιά στην πλατφόρμα e-me, στην προσπάθειά του να είναι εύκολο, λειτουργικό και προσιτό, δημιουργεί δεσμούς. 
Οι δεσμοί  αυτοί σήμερα λέγονται messenger, email, blog, mobile phone, e-me, e-class, skype, webex meeting κλπ. Όλα αυτά προκαλούν αναστάτωση γιατί είναι ξένες λέξεις, γιατί δεν τα καταλαβαίνουμε πώς γίνονται,  γιατί δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε, γιατί μας φαίνονται δυσκολοχώνευτα. 
Όλα αυτά μαζί με την κατάσταση των κλειστών σχολείων φαίνονται αρκετά βάναυσα. Έτσι έχουμε αρχίσει να αμφιβάλλουμε για την ομορφιά των πραγμάτων. 
Η ομορφιά των πραγμάτων είναι φτιαγμένη από αγάπη και εμείς οι δάσκαλοί σας, καλοί μας μαθητές, σας εμπιστευόμαστε. Αν σκεφτείτε ότι η πραγματική αγάπη είναι φτιαγμένη από εμπιστοσύνη, τότε οι δεσμοί μας θα ανανεώνονται και θα ανανεώνονται και θα ανανεώνονται.... 


Μια ωραία πρόταση από το φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης:
https://www.filmfestival.gr/el/anakoinoseis/27222-diagonismos-dimiourgias-tainias-mikroy-mikous-gyrizoume-spiti 
Είναι πολύ εύκολο και αν δεν θέλετε να διαγωνιστείτε. Πειραματιστείτε!


Μια υπενθύμιση από τη Νάνσυ (Δ τάξη):




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου